Grutjes proeft Little Monsters koekjes

Little Monsters CookiesLittle Monsters is het verhaal van een vader en zoon uit Belgiё​ die dol zijn op eten. Zoals alle 4-jarige kinderen houdt de zoon van spelen met zijn vrienden, rennen, leren en gekke dingen doen, maar bovenal is hij een echt koekiemonster. Om zijn honger naar zoet te bevredigen, besloot de vader op zoek te gaan naar een recept voor gezonde én lekkere koekjes. Hij ontwikkelde de Little Monsters koekjes en zijn kleine chef-kok testte ze en keurde ze goed!  

Toen ik een aantal maanden geleden op bezoek was bij Okae for Kids in Arnhem (lees hier meer over mijn bezoekje) sprongen deze vrolijke monsterkoekjes meteen in het oog. Ik besloot een doosje in de smaak appel/wortel mee te nemen om thuis te laten testen door mijn kritische panellid...

Little Monsters Snacks

Grutjes’ feitjes

Ingredië​nten 
Granen (54%) (volkorentarwemeel* , havermeel, maismeel*), appelsapconcentraat* (18%), plantaardige oliёn en vetten (zonnebloemolie*, cacaoboter*), mais-gerstemaltestroop*, vezels (agave*, acacia*), wortelconcentraat* (4%), appelpuree (3%), tomatenpuree* (2%), erwteneiwit*, rijsmiddel (natriumbicarbonaat), wijnsteen, natuurlijk aroma*, rozemarijn extract*, natuurlijk zeewierextract. 
*afkomstig uit biologische landbouw.

Voedingswaarde per zakje van 25 gram

energie 118 kcal
vetten 4,3 g
waarvan verzadigde vetzuren 0,8 g
koolhydraten  17 g
waarvan suikers 4 g
vezels  1,6 g
eiwitten  2,1 g
zout  0,07 g

Adviesprijs
Vanaf €2,99 voor een doosje met 5 zakjes van 25 gram 

Verkooppunten
Onder andere verkrijgbaar via Little Monsters en Okae for Kids.

Hoe ziet het eruit?
Indy: "Ik vind het doosje er al heel grappig uitzien. Er staan allerlei monstertjes op en groenten en fruit met gezichtjes. Ik ben benieuwd wat er in het doosje zit!" Niet alleen Indy is nieuwsgierig wat er in het doosje zit, professor Grutjes kan zijn nieuwsgierigheid ook bijna niet bedwingen! Het is dan ook geen standaard verpakking voor koekjes. Zo staat er bovenop het doosje: 
From one little monster: 
Name:

To another little monster:
Name:


Een echt cadeautje dus! Als we het doosje openen vinden we naast vijf uitdeelzakjes, ook een stickervelletje met kleine monstertjes en gezichtjes om groenten en fruit mee te versieren. 

Little Monsters Snacks

En de koekjes zelf? 
Indy: "Die zien er ook super leuk uit! Ze hebben verschillende gekke gezichtjes. Kijk maar!"

Little Monsters Snacks

Hoe ruiken de koekjes?
"Hmm... ik geloof niet dat ik echt iets ruik."

Dan is het nu tijd om te proeven!  
"JA!"

Little Monsters Snacks

En, en, en? 
"Ze zijn heel knapperig en ze smaken een beetje fruitig. Ik proef niet meteen appel of wortel, maar wel iets zoets. Mag ik er nog eentje?" 

Grutjes' kritische blik 
Een stuk fruit of een handje nootjes is natuurlijk gezonder dan een zakje met koekjes. Maar zo nu en dan wil je je kindje misschien ook een koekje geven. Dan zijn de Little Monster koekjes een gezonder alternatief voor de meeste koekjes die je in de supermarkt vindt. Zo zijn ze relatief laag in suikers en vetten en bevatten ze, in tegenstelling tot de meeste koekjes, vezels. Bovendien zijn de koekjes biologisch, vegan en vrij van de belangrijkste allergenen. Het liefste had professor Grutjes de koekjes wel zonder tarwemeel, zonnebloemolie en mais-gerstemaltstroop gezien. 

Het eindoordeel 
De verpakking en de koekjes zien er heel aantrekkelijk uit en Indy vraagt sinds de smaaktest heel regelmatig om Little Monsters. Ik citeer: "Ze zijn zelfs lekkerder dan oreo's!" En dat zegt wat, want Indy kan de verleiding van die kleine bruin-witte suikerbommetjes niet weerstaan. En dan kom ik al richting het eindoordeel, want hoewel de Little Monsters niet zo gezond zijn als sommige andere gezonde koekjes, is Indy nog nooit zo gek geweest op een gezondere variant. Zijn kinderen dus hele zoete koekjes (lees: vrijwel alle koekjes in de supermarkt!) gewend, dan zijn de Little Monsters een hele mooie eerste stap naar gezonder snacken. Indy geeft de koekjes dan ook een dikke 9, maar ik ga, in verband met de genoemde ingrediё​nten, voor een mooie 8

Little Monsters Snacks


Tip
Bij Indy op school is er geen gezond traktatiebeleid. Waar andere kinderen soms zakjes chips uitdelen, vind ik het dan moeilijk om haar met alleen stukjes komkommer op pad te sturen. De Little Monster koekjes zijn dan een perfecte middenweg!

Professor Grutjes

Terug naar blog