Wie is professor Grutjes

Professor Grutjes? Dat ben ik!
In het dagelijks leven gewoon Debbie, getrouwd met Jarno en moeder van Indy. 

Net als veel ouders, werd ik me pas echt bewust van wat ik allemaal at toen ik moeder werd. Ineens stond een klein wezentje centraal, dat helemaal afhankelijk was van mij om goed te groeien. Toen bleek dat ze ook nog gevoelige darmpjes had, werd de juiste voeding nog belangrijker. 

Ik deed mijn uiterste best om de juiste dingen voor haar te kiezen, maar zag soms door de bomen het bos niet meer. Haar kinderarts wilde alles met medicijnen oplossen en als je zelf op zoek gaat naar de juiste voeding, dan kom je soms heel tegenstrijdige adviezen tegen.

Toen besloot ik het heft in eigen handen te nemen en volgde ik de opleiding tot Kindervoedingscoach aan de Better Health Academy. Al na de eerste lesdag wist ik dat ik de juiste beslissing had genomen. Wat een openbaring! Ik leerde over het belang van het eten van de juiste vetten (jawel, Sonja Bakker, vetten!), hoe we misleid worden door ons oerbrein, het belang van variatie en welke effecten (voordelig én nadelig!) voeding op ons lichaam kan hebben.

Diploma Better Health Academy

Hoe kon het dat ik inmiddels vijfendertig jaar was en nog niemand dit ooit aan mij had verteld? Waarom leerden we dit niet op school? Met een Master in Tekst & Communicatie en aardig wat schrijfervaring, hoefde ik niet lang na te denken: hier moest een boek over komen!

Indy (2012) was mijn inspiratie. Ik had tijdens mijn studie al gemerkt dat ze sommige onderwerpen heel interessant vond. Vooral het verhaal van de bijenkoningin bleef haar bij: hoe wonderlijk dat een bijenkoningin hetzelfde is als alle andere bijen bij geboorte, maar door de juiste voeding, veel groter wordt én langer leeft dan de andere bijen... Zou dat ook voor mensen kunnen werken? Het geheime dagboek van professor Grutjes was geboren...

Debbie van Osch-Voorhaar

 

© 2021 - 2023 Professor Grutjes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel